Mehmet Hakan BORAZAN

m.hakanborazan@gmail.com
DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM
28/01/2012
Sevgili Ketenli’liler; Derneğimizin daha aktif ve faydalı olabilmesi için yeni arkadaşlarımızla yeni bir yönetim kurarak ilk adımı atmış bulunmaktayız. Bu anlamda 14.01.2012 tarihinde ilk toplantımızı yaparak sizler ve KETENLİ için neler yapacağımızı masaya yatırdık.Öncelikle, 14.01.2012 tarihli Konya Aktif İş Adamları Derneği (AKTİSAD) ‘nde yapmış olduğumuz Ketenli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya merkez ve Seydişehir Şubesinin katılmış olduğu tanışma ve kaynaşma toplantısı ile ilgili olarak;Toplantıya katılan Konya Dernek yönetim ve denetim üyeleri arkadaşlarıma, Seydişehir şubesi yönetim kurulu üyelerine, bizden önceki başkanımız Mahmut Keskinoğlu Bey’e, Prof. Dr. Mehmet Tasmacı Bey ile Dr. Bekir Borazan bey’e çok teşekkür ederim. Bundan sonraki yapacağımız bazı toplantılara sizlerinde katılımınızı sağlayacağız.
Toplantımızda öncelikle merkez ve şube yönetim ve diğer üyelerin tanışması-kaynaşmasının yanında Ketenli’de, Seydişehir’de, Konya’da, İstanbul’da, İzmir’de, Antalya’da ve ülkemizin her bir yanında yaşayan Ketenli’lerin birlik ve beraberliğini geliştirmek ve bu beraberliği pekiştirmek amacıyla kurulmuş olan derneğimize desteğinizi sağlamanın yollarını istişare ettik. Son zamanlarda dile getirilen derneğimizin bazı konularda yetersiz ve desteksiz kaldığı aşikardır. Derneğimizin herhangi bir gelirinin olmaması nedeniyle siz Ketenli’li hemşerilerimizin ihtiyfaçlarını tam ve hızlı bir şekilde yerine getirmemiz mümkün değildir. Toplantıda;1-Bundan sonra sizlerinde maddi ve manevi desteğiyle Ketenlide bulunan İ.Ö.O. ile bu okulda öğrenim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak, sınav sonucunda başarılı öğrencilerin ortay çıkmasını sağlamak en önemli hedeflerimiz arasına koyduk. Bu konuda okul müdüresi Melek Demirel hanımla sürekli olarak irtibat halinde çalışılmasına, öğrencilerimizin sınavlara yönelik yardımcı kitapların alınmasına, başarılı olan öğrenci kardeşlerimize ödül verilmesine,( Ketenli İ.Ö. Okuluna, göreve geldiğimiz günden şimdiye kadar Konya merkez olarak 2 adet projeksiyon cihazı teslim edilmiştir. Müdür ve Müdür Yard. Odasının yerleri laminant yaptırılmış, bu odaların boyanması için boyaları teslim edilmiştir. Anasınıfı için oyuncaklar ve etkinlik kitapları alınarak anasınıfına verilmiştir.) 2-Ayrıca tüm Ketenlili hemşehrilerimizin iletişim bilgilerini gösteren bir rehber çalışmasını da başlatmış bulunmaktayız. Bu rehberde sizlerin iletişim bilgileri ile kan gruplarınıza yer verilmesine,Bu konuda bizlere en hızlı şekilde bilgileri toplamada yardımcı olacağınızdan kuşkumuz yoktur.3-Sms sistemini, Seydişehir şubemiz sizlerin hizmetine sunarak vefat haberlerini, bildirmiş olduğunuz GSM numaralarına anında göndermektedir.
GSM bilgi mesajı gelmeyenler ve bu mesajların kendilerine de gelmesini isteyenler en kısa sürede ilgili kişileri arayarak GSM numaralarını sisteme kaydettirmeleri gerekmektedir. Yada derneğimizin internet sitesinden kendinizde yapabilirsiniz. Bu hizmetimizde sadece vefat haberleri değil kan ihtiyaçları veya diğer duyurularınızı da yayınlayacağız. Ancak, sizlerinde takdir edeceği üzere bu hizmetler maalesef ücretsiz olmamaktadır. Derneğimiz imkânlarının dar ve kısıtlı olması sebebiyle bu hizmetlerimizi zaman zaman yerine getirmekte zorlanmaktayız. Bu konuda sizlerin desteğinizin sağlanmasına,
4- Her yıl düzenlenen geleneksel şenliğimizin 01.07.2012 tarihinde yapılmasına, Şenliğimizde yapılmasını istediğiniz bilgi ve görüşleri size en yakın olan dernek yönetimindeki arkadaşlarımıza iletebilirsiniz.
5- Ketenli ve Ketenli’liye maddi anlamda yardımcı olabilmek için çeşitli projeler hazırlayarak MEVKA’ya sunulmasına, onaylanan projelerin hayata geçirilmesine,karar verilmiştir.Bu nedenlerle, derneğimizin daha aktif hale getirilmesi için Ketenliye ve hemşehricilik anlayışına gönül veren siz değerli insanlarımızın derneğimize desteğini görmek istiyoruz. Bu anlamda maddi,manevi ve fikri olarak destekte bulunmak bir Ketenli’li olarak bizim görevimizdir.  Ketenli’li her bir birey olarak üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yerine getireceğimizden herhangi bir kuşkumuz yoktur.  Birbirimizi fiziken tanıyalım yada tanımayalım Ketenli’li kimliğimizle hep bir arada olabilmek ümidiyle.

Ketenli Kültür ve Dayanışma Derneği  Başkanı

Av. M. Hakan BORAZAN